Competitie

Uiteraard kun je bij BCV ook competitie spelen, of je nu jeugdspeler, competitiespeler of recreant bent. Ervaren badmintonners spelen in de regiocompetitie. Daarnaast is het in het voorjaar mogelijk om mee te doen met de dames- of herencompetitie. Ook is er in het voor- en najaar een recreantencompetitie.

Najaarscompetitie bonds- en regioteams

Deze competitie loopt van september t/m januari. Het gaat hier om een gemengde competitie, waarbij een team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames. Er worden meestal 14 wedstrijden gespeeld, verdeeld over 7 thuiswedstrijden en 7 uitwedstrijden. Een badmintonwedstrijd bestaat uit totaal acht wedstrijden: 2 herensingels, 2 damessingels, een heren- en een damesdubbel en 2 gemengd dubbels. Een wedstrijd neemt meestal drie tot vier uur in beslag. De thuiswedstrijden van BCV worden gespeeld op zondagmorgen in Sporthal Forum Kwadraat . In het seizoen 2017-2018 heeft BCV 7 teams. De hoogste team speelt 4e divisie landelijk, en het laagste team 7e klasse.

Bekijk hier de uitslagen van team 1 in seizoen 2017-2018.

Bekijk hier de uitslagen van het seizoen 2017-2018

Recreantencompetitie

Wil je als recreant weleens een keer tegen iemand anders spelen dan je mede-BCV’ers? Dat kan in de recreantencompetitie. Deze loopt van september t/m januari of van februari t/m mei. In die periode speel je uit en thuis tegen 5 of 6 teams van andere verenigingen. In het najaar van 2016 had BCV één recreantenteam (C-klasse). Ook in het voorjaar wordt er recreantencompetitie gespeeld. In het voorjaar van 2017 had BCV 3 teams.

Bekijk hier tussenstanden en uitslagen

Inschrijfformulier seizoen 2017-2018 (najaar)

Voorjaarscompetitie (dames/heren)

In het voorjaar is er voor de senioren de mogelijkheid om mee te doen met de vrouwen- of mannencompetitie. Per wedstrijd worden vier singles en vier vrouwen-/mannendubbels gespeeld. Er zijn drie sterkteniveaus. In het voorjaar van 2017 had BCV 1 herenteam (A-klasse).

Bekijk hier tussenstanden en uitslagen.

Toernooien

Vind je het leuk om aan toernooien van Badminton Nederland mee te doen? Hier vind je een overzicht.