Heropening banen BCV

Vrijdag 20 mei 2022 hebben Olympisch badmintonner Mark Caljouw en Astrid van Eekelen, wethouder sport van de gemeente Voorburg-Leidschendam, de 12 nieuw aangelegde banen in Sportcentrum Forum Kwadraat geopend. Met extra lijnen is een grotere capaciteit gerealiseerd in de sporthal.

Astrid van Eekelen benadrukte het belang van sport: “Deze actieve vereniging is een waardevolle bijdrage aan de sportcultuur in onze gemeente. Het is fantastisch om te zien dat op deze manier er meer mensen kunnen sporten.” 

Wethouder Astrid van Eekelen, Mark Caljouw en voorzitter van Badmintonclub Voorburg Gert Scholtes

Smashes van meer dan 400 kilometer per uur

De feestelijke opening werd gevierd met een speciale clinic van Olympisch badmintonner Mark Caljouw voor de jeugd. Caljouw demonstreerde zijn badmintontechniek met hoogstaand spel. Ook de jeugdspelers mochten een poging wagen tegen de Haagse topspeler. “Dit soort speciale trainingen geven mij altijd veel energie. Als uithangbord van de badmintonsport vind ik het ook belangrijk deze geweldige sport bij de jeugd te promoten.”  Zo demonstreerde hij ook zijn smashes van meer dan 400 km/h. Tijdens de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo haalde Caljouw de achtste finales en op de WK bereikte hij de kwartfinales. 

Astrid van Eekelen in actie