Competitie

Uiteraard kun je bij BCV ook competitie spelen, of je nu jeugdspeler, ervaren senior of recreant bent.
Naast de gewone jeugdcompetitie is er voor beginnende jeugd de opstapcompetitie. Meer informatie over deze twee competities voor jeugd, die in het voorjaar plaatsvinden, is te vinden op deze pagina.

Volwassenen spelen in de regiocompetitie voor ervaren spelers en de recreantencompetitie. Daarnaast is het in het voorjaar mogelijk om mee te doen met de dames- of herencompetitie. Ook is er in het voor- en najaar een recreantencompetitie.

Najaarscompetitie regioteams

Deze competitie loopt van september t/m januari. Het gaat hier om een gemengde competitie, waarbij een team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames. Er worden meestal 14 wedstrijden gespeeld, verdeeld over 7 thuiswedstrijden en 7 uitwedstrijden. Een badmintonwedstrijd bestaat uit totaal acht wedstrijden: 2 herensingels, 2 damessingels, een heren- en een damesdubbel en 2 gemengd dubbels. Een wedstrijd neemt meestal drie tot vier uur in beslag. De thuiswedstrijden van BCV worden gespeeld op zondagmorgen in Sporthal Forum Kwadraat. In het seizoen 2013-2014 heeft BCV 8 teams. Het hoogste team speelt hoofdklasse, en het laagste team 8e klasse.

Recreantencompetitie

Wil je als recreant weleens een keer tegen iemand anders spelen dan je mede-BCV’ers? Dat kan in de recreantencompetitie. Deze loopt van september t/m januari of van februari t/m mei. In die periode speel je uit en thuis tegen 5 of 6 teams van andere verenigingen. Er zijn verschillende sterkteniveaus. In het najaar van 2013 doen er twee teams mee in de voorjaarsdubbelcompetitie, waarbij je in een wedstrijd 4 mix-dubbels, 1 damesdubbel en 1 herendubbel speelt.

Voorjaarscompetitie (dames/heren)

In het voorjaar is er voor de senioren de mogelijkheid om mee te doen met de vrouwen- of mannencompetitie. Per wedstrijd worden vier singles en vier vrouwen-/mannendubbels gespeeld. Er zijn drie sterkteniveaus:

  • A (hoofdklasse t/m 2e klasse mixcompetitie)
  • B (3e en 4e klasse mixcompetitie)
  • C (5e t/m 8e klasse mixcompetitie)