Inhangsysteem

Om het vrij spelen bij de senioren soepel te laten verlopen, werken we bij BCV met inhangpasjes en een inhangbord. We weten natuurlijk allemaal hoe het werkt, maar af en toe komt het bord tóch niet helemaal overeen met de werkelijkheid, of ontstaat er discussie bij het doordraaien. Om dat te voorkomen, hebben we alle afspraken, aandachtspunten en tips nog even op een rijtje gezet.

Eigen inhangpasje
Hang altijd in met je eigen inhangpasje. Zo is voor iedereen duidelijk wie waar heeft ingehangen. Heb je nog geen pasje of is het kwijt? Lever een (digitale) foto in bij Winny Severien en het wordt snel gemaakt. Gebruik ook geen pasjes van anderen die niet aan het spelen zijn die avond en zeker niet om plekken vooraf te reserveren. Zo hebben je clubgenoten ook de kans om te spelen zonder lange wachttijd!

Speelrondes
Elke rij van drie banen heeft zijn eigen wisseltijden. Op het inhangbord zijn deze tijden te zien. Een speelronde duurt op elke baan 20 minuten. Na de speelronde kun je opnieuw inhangen voor een volgende ronde. Je moet dan doorgaans 10 minuten (als je op een baan in een andere rij gaat spelen) of 20 minuten (als je op een baan in dezelfde rij gaat spelen) wachten. Ben je al vroeg aan het spelen, hang dan niet jouw pasje vooruit tot net na de officiële starttijd omdat je simpelweg als eerste in de zaal bent. Het kan best druk zijn aan het begin van de avond en spelers die om 20:00 binnenkomen willen ook niet pas om 20:30 kunnen starten.

Doorhangen
Ben je met z’n vieren lekker op dreef en willen jullie verder met de wedstrijd? Geen probleem: je kunt gezamenlijk opnieuw inhangen na jullie speelronde. Kijk wel even rond in de zaal en op het bord of er clubgenoten zijn die geen viertal bij elkaar kunnen krijgen: in dat geval is het leuker om wat af te wisselen, want iedereen wil natuurlijk een lekkere speelavond hebben.
Let op: terwijl je nog op een baan aan het spelen bent je kaartje alvast (laten) doorhangen kan alleen als er geen andere spelers aan de kant zijn om op die nieuwe plek te spelen.

Spreek elkaar aan en help elkaar
Vind je het lastig om mensen te vragen om met jou te spelen? Maak je geen zorgen: bij BCV kan iedereen met iedereen spelen, dus niemand vindt het gek als je de vraag stelt. Het leukst is vaak een partijtje met mensen van jouw eigen niveau. Ook om die te vinden kun je iedereen aanspreken: er zijn genoeg clubgenoten die je leuke speelpartners kunnen aanwijzen. Natuurlijk kan het ook andersom: zie je iemand weifelend rondlopen aan de kant? Vraag of je hem/haar kunt helpen!