Jeugdcompetitie

Elk seizoen (voorjaar en najaar) doet BCV mee aan de jeugdcompetitie. Met een team bestaande uit minstens vier kinderen (jongens en meisjes), speel je 8 tot 10 wedstrijden tegen teams van andere verenigingen uit de regio Zuid-Holland.

BCV doet mee aan twee competities: de gewone jeugdcompetitie en de opstapcompetitie.

De jeugdcompetitie wordt gespeeld door gevorderde jeugd. Hierin zijn verschillende niveaus voor jeugd tot en met 18 jaar.

De opstapcompetitie is speciaal bedoeld voor jeugdleden die nog niet zo lang badminton spelen (minder dan 2 jaar). In verschillende leeftijdsklassen worden ook hier 8-10 wedstrijden gespeeld tegen teams van andere verenigingen uit de regio Den Haag. Spelenderwijs kunnen de kinderen de spelregels leren.  Tevens doe je er wedstrijdervaring mee op, om na 1 of 2 jaar door te kunnen gaan naar de jeugdcompetitie.

De thuiswedstrijden worden gespeeld op zondagmorgen en worden begeleid door de Jeugdcommissie. De uitwedstrijden zijn altijd in het weekend, afhankelijk van de ontvangende vereniging op zaterdag of zondag. Daarbij is een rol voor de ouders weggelegd: zij zorgen voor het vervoer en uiteraard voor de nodige support. Elk team heeft één vaste begeleidende ouder, en aan de andere ouders wordt gevraagd om per toerbeurt de kinderen te vervoeren.

Bekijk hier de uitslagen van de jeugd.