Jeugdcompetitie

Elk voorjaar (van februari t/m mei) doet BCV mee aan de jeugdcompetitie. Met een team bestaande uit minstens vier kinderen (jongens en meisjes), speel je 8 tot 10 wedstrijden tegen teams van andere verenigingen uit de regio Zuid-Holland.

BCV doet mee aan twee competities: de gewone jeugdcompetitie en de opstapcompetitie.

De jeugdcompetitie wordt gespeeld door gevorderde jeugd. Hierin zijn verschillende niveaus voor jeugd tot en met 18 jaar.

De opstapcompetitie is speciaal bedoeld voor jeugdleden die nog niet zo lang badminton spelen (minder dan 2 jaar).  In verschillende leeftijdsklassen worden ook hier 8-10 wedstrijden gespeeld tegen teams van andere verenigingen uit de regio Den Haag. Spelenderwijs kunnen de kinderen de spelregels leren.  Tevens doe je er wedstrijdervaring mee op, om na 1 of 2 jaar door te kunnen gaan naar de jeugdcompetitie.

De thuiswedstrijden worden gespeeld op zondagmorgen (9.30 tot 13.30 uur), en worden begeleid door de Jeugdcommissie. De uitwedstrijden zijn altijd in het weekend, afhankelijk van de ontvangende vereniging op zaterdag of zondag. Daarbij is een rol voor de ouders weggelegd: zij zorgen voor het vervoer en uiteraard voor de nodige support. Elk team heeft één vaste begeleidende ouder, en aan de andere ouders wordt gevraagd om per tourbeurt de kinderen te vervoeren.

Uitslagen 2017

In het voorjaar van 2017 waren er 6 jeugdteams van BCV actief in de competitie. Alle teams hebben hard gestreden en goed gepresteerd. De hoogste einduitslag was de 2e plaats van team twee. Klik voor de uitslagen van alle teams op onderstaande links.
Winston Brand, Hugo Nelck, Milan Slaats, Eveline Munnikhof, Nora Slaats en Lisa Wiewel.
Koen IJsveld, Oscar van der Linden, Tim Wiewel, Brian Witmer, Tinka Novak, Chantal de Vreede en Vera Waayers.
Joseph Mellor, Tim van Stappershoef, Floor Kamsteeg, Daphne Kappert en Marije Rutgers.
Casper van Heijningen, Simon van Heijningen, Raoul van Riessen, Djoeke Brandsma, Eva Hofsteenge en Chanel Moldovan.
Kenzo Moldovan, Cedric Shutter, Nine Blad, Sophie Brinkhof, Anouk Haneveld, Florine Hilhorst, Ilse Huigen en Belle de Wit.
Ward Faessen, Naomi de Carpentier, Esmee de Jong, Anne-Kari Okkerse, Fenny van Popta en Joke Rutgers.