Jeugdcompetitie

Elk voorjaar (van februari t/m mei) doet BCV mee aan de jeugdcompetitie. Met een team bestaande uit minstens vier kinderen (jongens en meisjes), speel je 8 tot 10 wedstrijden tegen teams van andere verenigingen uit de regio Zuid-Holland.

BCV doet mee aan twee competities: de gewone jeugdcompetitie en de opstapcompetitie.

De jeugdcompetitie wordt gespeeld door gevorderde jeugd. Hierin zijn verschillende niveaus voor jeugd tot en met 18 jaar.

De opstapcompetitie is speciaal bedoeld voor jeugdleden die nog niet zo lang badminton spelen (minder dan 2 jaar).  In verschillende leeftijdsklassen worden ook hier 8-10 wedstrijden gespeeld tegen teams van andere verenigingen uit de regio Den Haag. Spelenderwijs kunnen de kinderen de spelregels leren.  Tevens doe je er wedstrijdervaring mee op, om na 1 of 2 jaar door te kunnen gaan naar de jeugdcompetitie.

De thuiswedstrijden worden gespeeld op zondagmorgen (9.30 tot 13.30 uur), en worden begeleid door de Jeugdcommissie. De uitwedstrijden zijn altijd in het weekend, afhankelijk van de ontvangende vereniging op zaterdag of zondag. Daarbij is een rol voor de ouders weggelegd: zij zorgen voor het vervoer en uiteraard voor de nodige support. Elk team heeft één vaste begeleidende ouder, en aan de andere ouders wordt gevraagd om per tourbeurt de kinderen te vervoeren.

Jeugdcompetitie 2018
Het was een heel goed seizoen: maar liefst drie jeugdteams werden kampioen. Op naar een evenaring van deze mooie uitslagen in 2019!
Team 4
Met het behalen van het kampioenschap in de 3e afdeling van de U13-klasse heeft team BC Voorburg 4 een lekker ijsje verdiend!