Sport Club Academy

Op vrijdag 28 september is bij BCV de Sport Club Academy (SCA) gestart, een project waarbij jeugdleden (12+) kennis maken met vrijwilligerswerk op de club. Op die manier ontdekken ze wat hun interesses en talenten zijn, en ontwikkelen ze hun vaardigheden. Leuk en nuttig voor de jeugdleden én de club!

Aanmelden jeugdleden

Mail naar algemeen coördinator Amandine.

Hoe werkt het?

De Sport Club Academy levert een bijdrage aan een gestructureerd vrijwilligersbeleid voor de vereniging via prestatiekaarten (opdrachten). Er zijn drie niveaus waarop de jeugd prestatiekaarten kan behalen: brons, zilver en goud.

Categorieën:
  • Training
  • PR & Communicatie
  • Evenementen
  • Algemene zaken, commissies & bestuur

 

Doel en achtergrond

De Sport Club Academy is een initiatief van Werff Thomas van Stichting Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg. Met de Sport Club Academy (SCA) leert een deelnemer op een sportvereniging meer dan alleen sportvaardigheden. Door taken uit te voeren voor, door en met de vereniging, ontwikkelen jonge leden (12-18 jaar) competenties die de rest van hun leven van pas komen. Doel van dit project is een win-winsituatie te creëren voor enerzijds de vereniging en anderzijds de deelnemende jeugd. Meedoen met de SCA is op vrijwillige basis.

De samenwerking tussen experts (begeleiders binnen de vereniging) en deelnemers zorgt voor ledenbinding en geeft een kwaliteitsimpuls aan de invulling van de werkzaamheden binnen de vereniging.

De SCA is geen uitbreiding van het takenpakket van de begeleiders, maar draagt juist bij aan taakverlichting. De SCA voorziet ook in de behoefte van jongere leden die bezig zijn met hun zoektocht naar de juiste vervolgopleiding en beroepskeuze op het voortgezet onderwijs.