Jeugdcompetitie

Elk voorjaar (van februari t/m mei) doet BCV mee aan de jeugdcompetitie. Met een team bestaande uit minstens vier kinderen (jongens en meisjes), speel je 8 tot 10 wedstrijden tegen teams van andere verenigingen uit de regio Zuid-Holland.

BCV doet mee aan twee competities: de gewone jeugdcompetitie en de opstapcompetitie.

De jeugdcompetitie wordt gespeeld door gevorderde jeugd. Hierin zijn verschillende niveaus voor jeugd tot en met 18 jaar.

De opstapcompetitie is speciaal bedoeld voor jeugdleden die nog niet zo lang badminton spelen (minder dan 2 jaar).  In verschillende leeftijdsklassen worden ook hier 8-10 wedstrijden gespeeld tegen teams van andere verenigingen uit de regio Den Haag. Spelenderwijs kunnen de kinderen de spelregels leren.  Tevens doe je er wedstrijdervaring mee op, om na 1 of 2 jaar door te kunnen gaan naar de jeugdcompetitie.

De thuiswedstrijden worden gespeeld op zondagmorgen (9.30 tot 13.30 uur), en worden begeleid door de Jeugdcommissie. De uitwedstrijden zijn altijd in het weekend, afhankelijk van de ontvangende vereniging op zaterdag of zondag. Daarbij is een rol voor de ouders weggelegd: zij zorgen voor het vervoer en uiteraard voor de nodige support. Elk team heeft één vaste begeleidende ouder, en aan de andere ouders wordt gevraagd om per tourbeurt de kinderen te vervoeren.

Informatie voorjaar 2016

Ook dit jaar hebben veel kinderen zich opgegeven voor de jeugd- of opstapcompetitie. Er zullen vier teams uitkomen in de jeugdcompetitie en een team gaat opstapcompetitie spelen. De jeugdcompetitie wordt gespeeld van februari t/m mei. De thuiswedstrijden zijn altijd op zondagochtend (vanaf 9.30 uur). De uitwedstrijden kunnen op zaterdag of zondag zijn. De wedstrijden worden gespeeld in de volgende weekenden:

Speelweken:

14 februari thuis 5 of 6 maart uit
13 maart thuis 19 of 20 maart uit
29 maart thuis 9 of 10 april uit
17 april thuis 23 of 24 april uit
22 mei thuis 28 of 29 mei uit

Voor het volledige schema zie het competitieboekje. Deze volgt zodra het speelschema bekend is.

Als je vragen hebt kun je in de hal of per mail (niet voor afmeldingen) terecht bij de JC.

Uitslagen en Standen

Door op je team te klikken kom je op de website met het overzicht van de uitslagen en stand in de poule.
Mohammed Sharif, Lotas Khamnon, Anouk Rumnit en Jasmijn Jouvenaar.
Milan Slaats, Hugo Nelck, Eveline Munnikhof, Nora Slaats en Lisa Wiewel.
Koen IJsveld, Max de Zoete, Oscar van der Linden, Tinka Novak, Chantal de Vreede en Vera Waayers.
Winston Brand, Tim Wiewel, Brian Witmer, Floor Kamsteeg, Daphne Kappert, Chanel Moldovan en Marije Rutgers.
Casper van Heijningen, Simon van Heijningen, Joseph Mellor, Tim van Stappershoef, Djoeke Brandsma, Anouk Haneveld en Tessa Paixao Marques.