Kick-off Sport Club Academy

Op vrijdag 28 september zijn we van start gegaan met een nieuw project voor de jeugd: de Sport Club Academy! Werff Thomas, van SenW, heeft dit project geopend en verteld wat het inhoudt. Vervolgens hebben alle experts zich voorgesteld en verteld wat de jeugd kan verwachten per module.

Motivatie om mee te doen als club

BCV is benaderd door Werff Thomas. En het bestuur was gelijk enthousiast. Algemeen coordinator Amandine: “Als club doen we aan veel evenementen mee die de gemeente organiseert voor Voorburg-Leidschendam. Maar dit project is bedoeld voor onze eigen jeugd, voor onze eigen club. Het levert een bijdrage aan een gestructureerd vrijwilligersbeleid voor de vereniging via presentatiekaarten (opdrachten). Er zijn drie niveaus waarop deelnemers presentatiekaarten kunnen behalen: goud-zilver-brons.”

De samenwerking tussen experts (begeleiders binnen de vereniging) en deelnemers zorgt voor ledenbinding en geeft een kwaliteitsimpuls aan de invulling van de werkzaamheden binnen de vereniging. De Sport Club Academy voorziet ook in de behoefte van jongere leden die bezig zijn met hun zoektocht naar de juiste vervolgopleiding en beroepskeuze op het Voortgezet Onderwijs.

Hoe gaat het verder

Rutger verspreidt tijdens de training van de jeugd de presentatiekaarten om zo gelijk wat af te kunnen strepen. De experts zijn enthousiast en nu is het aan de jeugd om zich aan te melden! Dit kan via: sportclubacademy@badmintonvoorburg.nl

Lees meer over de opdrachten en begeleiders