Nieuwe seizoen van start

Maandag 30 augustus begint het nieuwe seizoen. Vanaf die dag huren we de zaal op maandag (senioren vanaf 20:00) en vrijdag (senioren vanaf 19:30) tot 23:00. De jeugd start op vrijdag 3 september. Vooraf registreren om te spelen is niet nodig, maar we blijven wel een inschrijflijst in de zaal hanteren om spelers eventueel achteraf te kunnen informeren in het geval van een corona-uitbraak. We hebben een zaalwacht voor iedere speelavond die je kunt aanspreken bij vragen. De verdeling van de zaaldiensten is opgenomen in het inhuurschema.

Regels vrij spelen

Om drukte bij het inhangbord te vermijden hanteren we voor het vrijspelen het wisselen na 2 sets. Zodat iedereen een kans krijgt om te badmintonnen, gaan alle spelers na 2 sets van de baan. Het is niet toegestaan om slechts één of enkele spelers in te laten draaien en met de rest te blijven staan.

We gebruiken het inhangbord weer per 22 oktober. Dat betekent dat je met je pasje kunt inhangen en na 20 minuten een volgende beschikbare tijd zoekt. Nieuwe leden die nog geen pasje hebben kunnen bij de zaalwacht een tijdelijke pas vragen.

Trainingen

De trainingen beginnen op maandag 30 augustus voor de competitiespelers en op vrijdag 3 september voor de recreanten. Op maandagen traint de eerste groep van 20:00 tot 21:00 en de tweede groep van 21:00 tot 22:30. Op vrijdagen traint de eerste groep van 20:30 tot 21:30 en de tweede groep van 21:30 tot 22:30.

De indeling van de jeugdtraining is gedeeld via de jeugdcommissie.

Competitie

Het ziet ernaar uit dat de competitie in september op reguliere wijze kan starten. De eerste thuiswedstrijd is voor BCV op zondag 19 september. Competitiespelers informeren we over wat er precies mogelijk is in de zaal en in de horeca. De wedstrijdschema’s zijn te vinden op de site van Badminton Nederland.