Competitie

Uiteraard kun je bij BCV competitie spelen, of je nu jeugdspeler, competitiespeler of recreant bent. Ervaren badmintonners spelen in de bondscompetitie. Ook zijn er teams die in het voorjaar meedoen met de voorjaars- of recreantencompetitie. Bekijk hier de kosten van deelname aan de competitie.

Bondscompetitie

Deze competitie loopt van september t/m januari. Het gaat om een gemengde competitie, waarbij een team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames. Er worden meestal 14 wedstrijden gespeeld, verdeeld over 7 thuiswedstrijden en 7 uitwedstrijden. Een badmintonwedstrijd bestaat uit totaal 8 wedstrijden: 2 herensingels, 2 damessingels, een heren- en een damesdubbel en 2 gemengd dubbels. Een wedstrijd neemt meestal 3 tot 4 uur in beslag. De thuiswedstrijden van BCV worden gespeeld op zondagmorgen in Sporthal Forum Kwadraat.

BCV doet in het seizoen 2023-2024 mee met 7 seniorenteams in de competitie, waarvan één herenteam. Het 1e team speelt 4e divisie. De teams spelen met een wisselende speelsleutel, waardoor er 3 of 4 teams thuis spelen op zondag.

Bekijk hier de teams en uitslagen van de seniorenteams.
De jeugd speelt ook op zondag de thuiswedstrijden. Hierdoor wordt het op bepaalde zondagen gezellig druk in de sporthal.

Voorjaarscompetitie

Voor de liefhebber is er ook de mogelijkheid mee te doen aan de voorjaarjaarscompetitie. Bij BCV kun je inschrijven voor de dubbelcompetitie van de bond of voor de dames- of herencompetitie.

Toernooien

Vind je het leuk om aan toernooien van Badminton Nederland mee te doen? Kijk dan op de website van Badminton Nederland op de toernooikalender. BCV houdt jaarlijks een Open pouletoernooi, meestal op de zaterdag voor Pasen.