Competitie

Uiteraard kun je bij BCV competitie spelen, of je nu jeugdspeler, competitiespeler of recreant bent. Ervaren badmintonners spelen in de bondscompetitie. Ook zijn er teams die in het voorjaar meedoen met de voorjaars- of recreantencompetitie.

Bondscompetitie

Deze competitie loopt van september t/m januari. Het gaat om een gemengde competitie, waarbij een team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames. Er worden meestal 14 wedstrijden gespeeld, verdeeld over 7 thuiswedstrijden en 7 uitwedstrijden. Een badmintonwedstrijd bestaat uit totaal 8 wedstrijden: 2 herensingels, 2 damessingels, een heren- en een damesdubbel en 2 gemengd dubbels. Een wedstrijd neemt meestal 3 tot 4 uur in beslag. De thuiswedstrijden van BCV worden gespeeld op zondagmorgen in Sporthal Forum Kwadraat.

Najaarscompetitie

De najaarscompetitie voor de senioren start in week 37 (12 t/m 18 september). Er spelen 5 seniorenteams in de competitie. De teams spelen met een wisselende speelsleutel, waardoor er 2 of 3 teams thuis spelen op zondag. Kijk hier voor het wedstrijdschema van de teams.
In oktober start ook de jeugdcompetitie. De jeugd speelt eveneens op zondag de thuiswedstrijden. Hierdoor wordt het op bepaalde zondagen een gezellige drukte in de sporthal. Bekijk ook het wedstrijdschema voor de jeugd.

Voorjaarscompetitie

Voor de liefhebber is er ook de mogelijkheid mee te doen aan de voorjaarjaarscompetitie. Bij BCV kun je inschrijven voor de dubbelcompetitie van de bond of voor de voorjaarscompetitie bij RCZ (Recreatieve Competitie Zuid-Holland).

Toernooien

Vind je het leuk om aan toernooien van Badminton Nederland mee te doen? Kijk dan op de website van Badminton Nederland op de toernooikalender.