Competitie

Uiteraard kun je bij BCV competitie spelen, of je nu jeugdspeler, competitiespeler of recreant bent. Ervaren badmintonners spelen in de bondscompetitie. Ook zijn er teams die in het voorjaar meedoen met de recreantencompetitie.

Bondscompetitie

Deze competitie loopt van september t/m januari. Het gaat om een gemengde competitie, waarbij een team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames. Er worden meestal 14 wedstrijden gespeeld, verdeeld over 7 thuiswedstrijden en 7 uitwedstrijden. Een badmintonwedstrijd bestaat uit totaal 8 wedstrijden: 2 herensingels, 2 damessingels, een heren- en een damesdubbel en 2 gemengd dubbels. Een wedstrijd neemt meestal 3 tot 4 uur in beslag. De thuiswedstrijden van BCV worden gespeeld op zondagmorgen in Sporthal Forum Kwadraat.

In het seizoen 2020-2021 heeft BCV 6 teams. Het hoogste team speelt 3e divisie en het laagste team 9e divisie.

De uitslagen vind je hier.

Team 1, 3e divisie

Team 2, 5e divisie

Team 3, 6e divisie

Team 4, 6e divisie

Team 5, 7e divisie

Team 6, 7e divisie

Team 7, 8e divisie

Recreantencompetitie

Wil je als recreant weleens een keer tegen iemand anders spelen dan je mede-BCV’ers? Dat kan in de recreantencompetitie. Deze loopt van september t/m januari of van februari t/m mei. In die periode speel je uit en thuis tegen 5 of 6 teams van andere verenigingen. In het voorjaar van 2019 had BCV 4 teams: 1 team in de A-klasse, 2 in de B-klasse én een herenteam in de B-klasse.

Bekijk hier de uitslagen

Toernooien

Vind je het leuk om aan toernooien van Badminton Nederland mee te doen? Hier vind je een overzicht.