Competitie

Uiteraard kun je bij BCV competitie spelen, of je nu jeugdspeler, competitiespeler of recreant bent. Ervaren badmintonners spelen in de bondscompetitie. Daarnaast is het in het voorjaar mogelijk om mee te doen met de dames- of herencompetitie. Ook is er in het voor- en najaar een recreantencompetitie.

Bondscompetitie

Deze competitie loopt van september t/m januari. Het gaat om een gemengde competitie, waarbij een team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames. Er worden meestal 14 wedstrijden gespeeld, verdeeld over 7 thuiswedstrijden en 7 uitwedstrijden. Een badmintonwedstrijd bestaat uit totaal 8 wedstrijden: 2 herensingels, 2 damessingels, een heren- en een damesdubbel en 2 gemengd dubbels. Een wedstrijd neemt meestal 3 tot 4 uur in beslag. De thuiswedstrijden van BCV worden gespeeld op zondagmorgen in Sporthal Forum Kwadraat.

In het seizoen 2018-2019 heeft BCV 7 teams. Het hoogste team speelt 4e divisie en het laagste team 9e divisie.

De seniorencompetitie is in volle gang. Uitslagen en standen vind je hier.

Team 1, 4e divisie

Team 2, 5e divisie

Team 3, 6e divisie

Team 4, 6e divisie

Team 5, 7e divisie

Team 6, 9e divisie

Team 7, 9e divisie

Recreantencompetitie

Wil je als recreant weleens een keer tegen iemand anders spelen dan je mede-BCV’ers? Dat kan in de recreantencompetitie. Deze loopt van september t/m januari of van februari t/m mei. In die periode speel je uit en thuis tegen 5 of 6 teams van andere verenigingen. In het voorjaar van 2018 had BCV 3 teams.

Bekijk hier de uitslagen

Voorjaarscompetitie (dames/heren)

In het voorjaar is er voor de senioren de mogelijkheid om mee te doen met de vrouwen- of mannencompetitie. Per wedstrijd worden vier singles en vier vrouwen-/mannendubbels gespeeld. Er zijn drie sterkteniveaus. In het voorjaar van 2018 had BCV 1 vrouwenteam (B-klasse).

Toernooien

Vind je het leuk om aan toernooien van Badminton Nederland mee te doen? Hier vind je een overzicht.