Competitie

Uiteraard kun je bij BCV competitie spelen, of je nu jeugdspeler, competitiespeler of recreant bent. Ervaren badmintonners spelen in de bondscompetitie. Ook zijn er teams die in het voorjaar meedoen met de voorjaars- of recreantencompetitie.

Bondscompetitie

Deze competitie loopt van september t/m januari. Het gaat om een gemengde competitie, waarbij een team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames. Er worden meestal 14 wedstrijden gespeeld, verdeeld over 7 thuiswedstrijden en 7 uitwedstrijden. Een badmintonwedstrijd bestaat uit totaal 8 wedstrijden: 2 herensingels, 2 damessingels, een heren- en een damesdubbel en 2 gemengd dubbels. Een wedstrijd neemt meestal 3 tot 4 uur in beslag. De thuiswedstrijden van BCV worden gespeeld op zondagmorgen in Sporthal Forum Kwadraat.

In het seizoen 2021-2022 heeft BCV 6 seniorenteams. Het komende seizoen spelen de teams in de 4e tot en met de 7e divisie.

Teamindelingen en uitslagen vind je op de site van Badminton Nederland.

Toernooien

Vind je het leuk om aan toernooien van Badminton Nederland mee te doen? Kijk dan op de website van Badminton Nederland op de toernooikalender.

Team 1, met Bram, Tom, Anita, Gea en Harold