Team 6 winnaar Lof der Zotheid-klassement

Elk jaar wordt bij onze club in de najaarscompetitie gestreden om de ‘Lof der Zotheid-cup’. Er wordt gekeken naar welk BCV-team het best presteert in de competitie. Het team dat het best presteert, mag gratis uit eten bij restaurant de Lof der Zotheid, de sponsor van deze cup. Dit seizoen waren de teams zeer aan elkaar gewaagd. Het winnende team 6 heeft met tienden van een procent gewonnen! Hieronder een verslag van teamcaptain Paul.

DeLof_2

Na een zeer spannende puntentelling kwam team 6 (ook wel bekend als “ex-vrijdagavondteam”) als winnaar uit de bus van het ‘Lof der Zotheid-klassement’. Direct na deze uitslag heeft team 6 boter bij de vis gedaan door een reservering te maken bij dit unieke restaurant in de Herenstraat. Vrijdag 22 april was het zover en de dagen van weleer kwamen weer boven. De laatste keer dat dit team “De Lof” had gewonnen, bestond de wereld nog uit zwart-witfoto’s waarop de mannelijke teamleden meer haar en minder rimpels hadden. De dames zijn geen spat veranderd natuurlijk. In de tussentijd heeft dit team zeer veel (zelf gefinancierde) etentjes achter de rug, maar het was een heerlijke ervaring om weer terug te keren bij ons ‘roots’-restaurant.

Door wisselingen van eigenaren, wisselde in de loop der jaren ook de spijskaart en kwaliteit. Maar bij chef-kok Erik Sluis is de kwaliteit in zeer goede handen (tip: neem de asperges, ze zijn verrukkelijk).

Misschien was de Zoete Zotheid’ als dessert iets te veel van het goede, maar met een (meer dan) voldaan gevoel namen we afscheid (en een foto) van dit fantastische restaurant en chef-kok Erik.

Eén ding is zeker: het volgende bezoek aan de Lof Der Zotheid laten we niet meer afhangen van het winnen van het Lof der Zotheid-klassement.

De Lof Der Zotheid bedankt. Klassementsberekenaars en sponsorcommissie van BCV bedankt. Team 6 (en vele invallers en supporters) bedankt.

Paul Nieuwenhuizen (teamcaptain Team 6)

DeLof_1

Nawoord van de TC

Om de recreanten met de senioren te kunnen vergelijken, wordt gekeken naar het percentage van het aantal gewonnen wedstrijden (onder een wedstrijd wordt verstaan wie het eerste 2 keer met 21 punten of met 2 punten verschil wint). Volgens deze berekening liggen de nummers 1 en 2 zeer dicht bij elkaar. Gefeliciteerd team 6, en alle andere teams: veel succes volgend seizoen!

Top 3 Lof der Zotheid-klassement 2015-2016:

1e plaats Team 6
2e  plaats Recreanten 2
3e plaats Team 2