Vrij spelen en inhangen bij de senioren: tips and tricks

Om het vrij spelen bij de senioren soepel te laten verlopen, werken we bij BCV met inhangpasjes en een inhangbord. Hoe werkt het precies met die kaartjes en het doordraaien? We hebben alle afspraken, aandachtspunten en tips nog even op een rijtje gezet. Lees ze goed door en je bent helemaal klaar voor het nieuwe BCV-seizoen!

Eigen inhangpasje
Hang altijd in met je eigen inhangpasje. Zo is voor iedereen duidelijk wie waar heeft ingehangen. Je pasje is te vinden in de bak onder het inhangbord (gesorteerd op voornaam!). Heb je nog geen pasje of is het kwijt? Lever een (digitale) foto in bij Winny Severien en het wordt snel gemaakt.

Speelrondes
Elke rij van drie banen heeft zijn eigen wisseltijden. Op het inhangbord zijn deze tijden te zien. Een speelronde duurt op elke baan 20 minuten. Na de speelronde kun je opnieuw inhangen voor een volgende ronde. Je moet dan doorgaans 10 minuten (als je op een baan in een andere rij gaat spelen) of 20 minuten (als je op een baan in dezelfde rij gaat spelen) wachten.

Doorhangen
Ben je met z’n vieren lekker op dreef en willen jullie verder met de wedstrijd? Geen probleem: je kunt gezamenlijk opnieuw inhangen na jullie speelronde. Kijk wel even rond in de zaal en op het bord of er clubgenoten zijn die geen viertal bij elkaar kunnen krijgen: in dat geval is het leuker om wat af te wisselen, want iedereen wil natuurlijk een lekkere speelavond hebben.
Let op: terwijl je nog op een baan aan het spelen bent je kaartje alvast (laten) doorhangen kan alleen als er geen andere spelers aan de kant zijn om op die nieuwe plek te spelen.

‘Uithangen’ als je gaat trainen
Ga je trainen? Doe je pasje terug in de bak. Na de training kun je weer opnieuw inhangen.

Spreek elkaar aan en help elkaar
Vind je het lastig om mensen te vragen om met jou te spelen? Maak je geen zorgen: bij BCV kan iedereen met iedereen spelen, dus niemand vindt het gek als je de vraag stelt. Het leukst is vaak een partijtje met mensen van jouw eigen niveau. Ook om die te vinden kun je iedereen aanspreken: er zijn genoeg clubgenoten die je leuke speelpartners kunnen aanwijzen.
Natuurlijk kan het ook andersom: zie je iemand weifelend rondlopen aan de kant? Vraag of je hem/haar kunt helpen 🙂