Vrijwilliger in de spotlight

Wie ben jij en wat doe je in het dagelijks leven?
“Mijn naam is Job Dullaart. In het dagelijks leven werk ik aan mijn promotieonderzoek bij het Instituut voor Milieuvraagstukken op de VU in Amsterdam. In dit onderzoek proberen we op wereldwijde schaal het overstromingsrisico langs de kust beter in kaart te brengen.”

Wat is je leukste BCV herinnering?
“Keuzestress!!! Dan ga ik toch voor de dropping tijdens één van de vele jeugdkampen die ik heb meegemaakt. Het regende de hele nacht, de plassen waren zo diep dat je er tot ruim boven je enkels in verdween en de zon was al lang op bij terugkomst op de kamplocatie: afzien, doorbijten en genieten ineen! En dat alles samen met onze voorzitter, Gert Scholtes, die de rest van het jeugdkamp niet meer zo soepel rondliep, gek hè?”

Wat doe jij voor BCVoorburg?
“Voor BCV ben ik lid van de jeugdcommissie. Samen organiseren we leuke activiteiten voor de jeugdleden waaronder het jeugdkamp, het familietoernooi en de jeugdcompetitie.”

Waarom doe je dit?
“Ik ben zelf al op jonge leeftijd bij BCV komen badmintonnen. Buiten de sport zelf om werden er veel activiteiten georganiseerd waar ik altijd met veel plezier aan mee deed. Om dit ook voor de nieuwe jeugdleden mogelijk te maken en wat terug te doen voor de vereniging ben in de jeugdcommissie gegaan.”

Wat levert dit vrijwilligerswerk jou op?
“Zodra ik zelf geen jeugdlid meer was, verminderde ook het contact met de jeugd bij BCV. Doordat ik in de jeugdcommissie zit leer ik nieuwe jeugdleden nu direct kennen. Daarnaast is die ‘Jeugdcommissie’ ook gewoon een hele leuke groep mensen om samen dingen mee te doen! Zo zijn we onlangs naar een escaperoom geweest.”

Over welke vrijwilliger zou jij wel wat meer willen weten en wat wil je weten?
“Dat ze razendsnel is op de baan en lekkere appelflappen kan maken weet ik al, maar hoe zit het verder nu precies met: Amandine!?”

Bedankt Job! Leuk dat jij nu de activiteiten organiseert waar je als jeugdlid zelf van hebt genoten.